טרנדים של מתכונים מעניינים

חומרי גלם

נהוג לתפוס את האוכל הטבעוני, הבריא והמזין כמזון יקר ופחות טעים שתמיד כולל את החומרים הכי יקרים בסופר. היום כבר ידוע לרבים שמתכונים בריאים ומתכונים טבעוניים – לא רק שיכולים להיות זולים יותר ממאכלים מורכבים העשויים רכיבים עתירי שומן וכולסטרול, אלא שגם מדובר במנות עשירות, טעימות ומעניינות, כאלה שקשה להפסיק לאכול.

נראה שהמטבח הבריא מזה והמטבח הטבעוני מזה מתאימים את עצמם למגוון עצום של דרישות משתנות והופך להיות הבשורה החדשה בעידן הפוסט מודרני: מדי יום צץ טרנד חדש ומציף את הרשת והרחובות. איזה מהטרנדים תפס אתכם? אם אתם מחובבי הבריאות, הדיאטה או המנות הטבעוניות, כדאי לכם להציץ ברשימה הבאה. כמו בכל מתכון גאוני, אפשר להכין מטעמים ממרכיבים פשוטים ביותר.

שימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד

אחד הטרנדים היותר פופולאריים שאפשר לראות במסעדות תל אביביות רבות (אבל גם ברחבי הארץ כולה), הוא השימוש בחומרי גלם טבעיים, נטולי ריסוס וכימיקלים אחרים, מתכונים העשויים ללא חומרים משמרים ובמקרים רבים – היישר מהגינה הפרטית או מגידולים מקומיים. בין המתכונים המובילים בתפריטים אלו תפגשו פשטידות עתירות טעמים עשויות מירקות איכותיים שלא רוססו מעולם, שימוש בפירות ועלים אורגניים, מתכוני קדירה עשירים בטעם וריח, כאלה שעושים נעים בלב וחם בקיבה כמו מרקים איכותיים, צימעס, תבשילי קטניות בבישול ארוך שיכול להימשך כל הלילה ומעניק למתכונים ארומה עשירה ומפנקת. את המתכונים הללו תמצאו במסעדות המגישות מנות בהן מרכיבי המנות מפורטים, לרבות מספר הקלוריות והערך הגליקמי של כל ארוחה.

ירק

תפריטים המבוססים על מתכונים דיאטטיים

הדיאטה הפכה להיות חלק מהחיים היומיומיים של כולנו. כמעט ואין אדם בתרבות המערבית שאינו מעוניין להוריד כמה קילוגרמים, לחטב קצת את הבטן, להצר היקפים או כל שינוי אחר העוסק בבריאות ובמשקל. בתרבות שפע שבה כל חטיף מכיל מאות קלוריות, פחמימות ריקות, נתרן גבוה ומעט מאד רכיבים שבאמת מזינים, קשה מאד לשמור על תפריט דל שומן.

אין פלא שבמציאות כזו יותר ויותר אוכלוסיות מפתחות מודעות לחשיבות השמירה על המשקל, הבריאות הפיזית והנפשית ולפיכך – מאמצים תפריט קבוע שמתאים לאורח החיים שלהם. המסעדות החדשות מציעות מגוון של מנות בריאות לאלו בינינו שלא מוותרים על אוכל טעים גם כשהם יוצאים למסעדה.

תזונה

תפריטים מתחלפים מדי יום/ שבוע

ז'אנר נוסף של מסעדות שהולך ונעשה יותר ויותר פופולארי הוא הז'אנר של מסעדות בעלות תפריטים משתנים. במסעדות אלו רוב התפריט יהיה קבוע אבל יחולו בו שינויים בהתאם לביקוש של הסועדים. אפשר למצוא מנות מתחלפות ומעניינות בעיקר במסעדות שף, מסעדות בוטיק ומקומות המציעים תפריטים ביתיים המשתנים בהתאם למצב הרוח של הטבחים.

בישול פרונטלי

גם אתם חוששים לאכול במקומות שאתם לא יודעים מה קורה במטבח שלהם? אתם לא לבד.מסתבר שיש אוכלוסיה לא מבוטלת של אכלנים שאוהבים אוכל טוב אבל לא מוותרים על מודעות למרכיבים. ז'אנר הבישול הפרונטלי הוא בין המגמות היותר פופולאריות בעיקר במסעדות מזרח רחוק ובמסעדות המציעות תפריטים של "אכול כפי יכולתך", בהן המנות מוצאות לפס רץ והסועדים יכולים ליהנות ממגוון מטעמים כאוות נפשם.

מכירים ז'אנרים מעניינים נוספים? גיליתם מסעדה בקונספט מעניין ואתם חושבים שכל העולם צריך להכיר אותה? זו סיבה מספיק טובה לספר לנו על זה!