מתכונים לפסח – אל תשכחו לנשום

מתכונים לפסח

פסח הוא חג מאתגר. על זה אין ויכוח בדרך כלל. זה משהו שדי קל להבין ולהזדהות איתו סך הכל (למי שחוגג) – ארוחה שמתפרשת לאורך כשלוש שעות או יותר (לפחות עבור אלה שלא מוותרים על מנהגי המסורת וקריאת ההגדה למהדרין). בינינו, גם אצל אלה שלא ממש מקפידים על כשרות החג וציות למנהגים, זה עלול לקחת המון זמן כי לרוב מדובר עדיין בהרבה אנשים שיש להם הרבה בדיחות וסיפורים והרבה אוכל שעדיין לא מצליח להשתיק אותם.

לכל אלה מאתנו שכל הסיפור הזה מכניס אותם קצת לסטרס, הנה כמה דברים שאפשר לעשות כדי להירגע ואולי אפילו ליהנות מהעניין מה אתם יודעים:

לפני הכל, אני ממש ממליצה לנשום עמוק עמוק, מלוא הריאות. לאחר מכן, אני ממש ממליצה לקחת עוד נשימה עמוקה ואולי אפילו עד כמה, עד שמרגישים קצת מהסטרס משתחרר יחד עם האוויר שננשף החוצה. תשננו לעצמכם: זה בסך הכל לארח כמה אנשים. לבשל כמה דברים, לנקות קצת, זה הכל. הכל יהיה מצוין. ואם המנות שתכננתם להגיש (אם כבר תכננתם) זה מה שמלחיץ, כל שעליכם לעשות זה פשוט להוציא מהבוידעם מתכונים לפסח שקיבלנו מתנה מתישהו, או יותר פשוט, להקליד בגוגל "מתכונים לפסח".

השלב הבא הוא פשוט לבחור מתוך המתכונים הנחמדים שמצאתם, את אלה נראים גם טעימים וגם, לא פחות חשוב, מותאמים לרמת הבקיאות שלכם במטבח והניסיון שלכם בבישול. אל תקפצו מעל הפופיק, זה רק יוסיף לסטרס ולקושי שאנחנו מנסים להימנע מהם. אפשר להכין מתכונים נהדרים לפסח גם אם הם לא הכי מורכבים ו"מפוצצים" בעולם. לכו על מה שמתאים לך – גם לכיס, גם ליכולת וגם למגבלות הזמן ומספר האורחים.

חלקכם ודאי מנוסים וכבר יודעים מה נחשב לקפיצה מעל הפופיק או לא ומה באמת יכולות המטבח שלכם. חשוב שלא תאתגרו את עצמכם דווקא עכשיו אלא אם כן זה אתגר הגיוני שמתקבל על הדעת ולא כמה רמות מעל מה שאתם יכולים לעשות. אל תחששו לבקש עזרה גם מבני המשפחה או חברים טובים, נהוג לחלוטין שגם האורחים מביאים מנות או קינוחים מעשה ידיהם בחגים. קחו בחשבון שאולי גם יקרו כמה פאשלות או טעויות ואיזו מנה או שתיים לא תצאנה חלומיות כמו שתכננתם.

זה בסדר, לא קרה כלום. להילחץ ולהתבאס רק יחמיר את העניין ובסופו של יום, זה יום חג, המטרה העליונה היא לשמוח ולחגוג בחברת אנשים אהובים ואוכל טעים וגם אם הכל לא יוצא 100 אחוז כמו שחלמתם יהיה נהדר.

אל תשכחו, חרף האילוצים הנלווים למתכונים לפסח, אפשר להכין דברים נפלאים ומגוונים, ותמיד יש לנו תפוח אדמה! אז נכון שלא כדאי שכל הארוחה תהיה מבוססת על תפוחי אדמה, אבל זה מאוד עוזר ומרגיע לדעת שזה יכול לסגור פינה של תוספת או שתיים לפחות. לדוגמה – פשטידת תפוחי אדמה עם בצל ופטריות, פירה עשיר (שאפשר לערבב בו גם בטטה או סלק או אפילו ערמונים לשם הגיוון והעניין) וקוביות תפוחי אדמה קריספיות בתנור עם שמן זית, שום וטימין.

לסיכום, אל תשכחו את המטרה, והיא ליהנות עם המשפחה. בקשו עזרה, נשמו עמוק, עשו מה שבמסגרת יכולתכם ובתאבון.