מה הופך מסעדות טבעוניות לטובות?

מדריך מסעדות טבעוניות

לא ניתן להתעלם מכך שהיום יש שפע של מסעדות טבעוניות או מסעדות שמשלבות מנות טבעוניות בתפריט שלהן. ועדיין, לא כל מסעדה טבעונית היא מסעדה טובה שראוי לבקר בה. יש מסעדות שממחזרות את אותם חומרי הגלם במנות שונות תחת שמות יצירתיים שונים, יש מסעדות שדופקות מחירים גבוהים רק משום שהן טבעוניות, יש מסעדות שאין בהן כמעט מבחר או שהאוכל פשוט לא טעים, כאילו מעניש את הטבעוני על שום היותו כזה. בפייסבוק קמו להן שלל קבוצות שבהן גולשים ממליצים על מסעדות שהיו בהן. מומלץ מאוד להצטרף אליהן!

מה אם כך הופך מסעדות טבעוניות למסעדות טובות ששוות ביקור שוב ושוב? מהיכן נצא עם בטן מלאה ולא עם חשק לסגור את התיאבון עם מנת פלאפל?  הנה כמה פרמטרים חשובים:

שימוש בחומרי גלם איכותיים – אנחנו נרגיש בביס הראשון אם מוכרים לנו לוקש או מגישים לנו משהו איכותי, מיוחד, טרי ורענן. ככל שהמזון איכותי יותר הוא טעים יותר, ובריא יותר. מסעדה טבעונית שסועדים בה הרבה אנשים סביר להניח שהיא משתמשת בחומרי גלם טריים מהטעם הפשוט שיש לה ביקוש.

מגוון של מנות יצירתיות – לא עוד פעם טחינה עם עלים ירוקים ופסטה עם קרם שקדים. את הדברים האלו אנחנו גם יכולים להכין בבית. חשוב שיהיה מגוון סלטים בגזרת הירקות, עם שילובים מעניינים (יש הרבה ירקות בעולם, לא חסר מה לשלב עם מה), עם רטבים מפתיעים ועם תוספות יצירתיות לסלט (חלאס עם טופו, מיצינו). חשוב שיהיו לחמים תוצרת בית, פלטות עם "גבינות" שיהיו טובות מהדבר האמיתי, ארוחות בוקר מפנקות, מנות עיקריות מתוחכמות וגדולות כיד המלך (ולא, לא עוד המבורגר שעשוי מעדשים) ובכללי תחושה שיש מבחר ממש כמו במסעדה לא טבעונית.

מגוון גדול של שייקים – אחד מן המקומות שבהם אפשר הכי להתפרע ולהיות יצירתי הוא גזרת המשקאות. שייקים ירוקים, שייקים על בסיס מיץ ירקות, שייקים על בסיס מיץ פירות, שייקים על בסיס חלב שקדים, קוקטיילים אלכוהוליים, בירות אורגניות, חליטות תה מיוחדות, שוקולטות על בסיס חלב שקדים, אייסים על בסיס בננה או חרובים. לא חסרות אופציות לשילובים מיוחדים. מסעדה טבעונית שמכבדת את עצמה צריכה להציע כמה עשרות אפשרויות לגומעים. חשוב גם שיהיה משהו טעים לנשנש ליד המשקה.

שפע של קינוחים ומתוקים – לא, לא, לא עוד בננה לוטי וחסל חלבה בווריאציות שונות. אם רק רוצים אפשר לפנק את הסועדים בשלל קינוחים טבעוניים מתוקים ואף בריאים. החל מפרלינים, ממתקי מג'הול ומאפים טריים דרך אצבעות שוקולד ועוגת שוקולד חמה ועד טירמיסו, סלט פירות, קראמבל תפוחים חם  ואפילו עוגת גבינה עם פירורים (לא בדיוק גבינה, נכון, יותר בכיוון של קרם גבינת קשיו, אבל זה עדיין טעים מאוד). הכול אפשרי, רק צריך שף שמבין ללב הטבעונים ויודע לעשות להם טעים בבטן.

נכתב בשיתוף עם מדריך המסעדות של טבעוניות נהנות יותר.