בכל פעם שאני עומדת לארח חברים לארוחה, אני חוזרת עם עצמי על אותה רוטינה קבועה ומנהלת עם עצמי את אותו דיאלוג, כל פעם מחדש:
הפעם אני אחפש מתכונים למנות בשריות. לא, לא מה פתאום, רעות לא אוכלת בשר, אני אחפש מתכונים חלביים מעניינים. אה לא, מה פתאום, רועי טבעוני וללימור יש רגישות ללקטוז. אוקיי אוקיי יש לי רעיון, אני אחפש מתכונים חדשים בבלוג הזה של המאפים והלחמים. אויש, לא, לא טוב. מיכל ויוני נמנעים מגלוטן. טוב נו, מי צריך מתכונים. אני כבר אמציא משהו משלי.
ככה כל פעם מחדש, המתכונים היחידים שמתאימים לארוחות שבהן כל החברים של יכולים לאכול, הם אלה שאני ממציאה לבד, בכוח הדימיון והניסיון. ומסתבר, שזה כוח לא קטן כלל וכלל. כאשר מבינים את הבסיס של בישול ואפייה, לומדים שאפשר אחר כך להמציא די הרבה דברים לבד. לכל רכיב במטבח יש לפחות תפקיד אחד. ביצים למשל, הם גם יכולות להדביק יחד את הרכיבים (למשל בעוגות או פשטידות או לחמים) וגם מסייעות להתרוממות והתפיחה של המאפה או העוגה בתנור. זה אפילו מורכב יותר כשמדובר בביצים. התפקידים משנים כשאר מפרידים חלמון מחלבון (מה שנדרש לפעמים על מנת להשתמש רק בחלבון נגיד), כאשר מקציפים, וכן הלאה.
כמובן שגם אבקת סודה ואבקת אפייה הם מוצרים הכרחיים במטבח ומשמשים להרבה מאוד מתכונים. הם מסייעים להתססה מסוימת של הבלילה אליה הם נכנסים וגם עוזרים בהרמה והתפחה. וזה עוד לפני שדיברנו על שמרים שזה התפקיד העיקרי שלהם. הכיף הגדול הוא, לפחות בשבילי, זה למצוא אלטרנטיבות לכל הרכיבים אשר להם תפקידים כה ברורים במשך עשרות על גבי עשרות של שנים בכל המטבחים. למשל, היה כיף לגלות שרסק תפוחים, טחינה, זרעי צ'יה וקמחים מסוגים שונים (חומוס, עדשים, אפונה) יכולים לעזור בהדבקה ובאחידות המרקם בזמן אפיה. ומי דע למשל שלערבב קצת חומץ עם אבקת סודה לשתייה מעצים את התסיסה וההתפחה?
אחד המתכונים החלופים שאני הכי אוהבת, זה מתכון לשוקולד. כן כן. כל כך פשוט שקשה להאמין. בהתאם לכמות שרוצים להכין, מערבבים יחד קקאו, סילאן או דבש ושמן קוקוס, מוזגים אל תוך תבניות סיליקון מגניבות באיזו צורה שתבחרו וישר להקפאה. לא תאמינו כמה זה טעים. כמובן שמתקדמים יכולים לשדרג את השוקולד ולהוסיף טיפה קרם קוקוס איכותי וסמיך או ממרחי אגוזים כמו ממרח שקדים למשל.
אפשר גם להתפנק עם קצת חמוציות או צימוקים או שברי אגוזים. תענוג טעים ובריא! עוד מתכון טעים ונהדר שמהווה קינוח מוצלח ולא חייב להיות כלל עתיר סוכר או לא בריא הוא כמובן גלידה מעולה מקרם קוקוס. אפשר להקפיא את הפירות מראש ואפשר פשוט לבחור את הפירות שאוהבים (בדרך כלל כדאי שתהיה גם בננה כי היא תורמת למרקם הקרמי המבוקש) לערב עם קרם קוקוס משובח, מעט סילאן ואגוזים או פינוקים אחרים, לטחון הכל ולהקפיא. בתאבון!