חטיפים בריאים, והפעם: עוגיות טחינה

טחינה

מהיום שאני זוכרת את עצמי אני תמיד באיזו סוג של דיאטה. דיאטת חלבונים, דיאטת פלאו, דיאטת פחמימות, דיאטת מירי בלקין, הדיאטה של חלי ממן, אטקינס, דיאטת מרקים, שומרי משקל, ניקוי רעלים או סלים פאסט. אין "שיקוי הרזיה" שלא שתיתי, אין אבקת הרזיה שלא המסתי בכוס ואין מכון כושר באזור גבעתיים ורמת גן שלא נהנה מדמי החבר השנתיים שלי ונהנה עוד יותר מהיעדרותי. הלכתי למכשפים, לקוסמים, לגורואים, למהפנטים, למברכים וגם למקללים – כלום לא עזר. נותרתי שמנמנה ורעבה.

כמו לשמנמנים אחרים כך גם אצלי, המתוקים היו העקב אכילס שלי. פשוט לא יכולתי להגיד "לא" למראה קינוח מפתה. מיותר לציין שכל קינוח נראה לי מפתה. יתרה מכך, כל קינוח נראה לי גם כמשהו אסור. מה שהכפיל ושילש את התאווה שלי לאותו מתוק מתוק.

לא משנה כמה אנשים אמרו לי "עזבי אותך מדיאטות, שני את אורח החיים שלך", אף פעם לא הבנתי לעומק על מה הם בעצם מדברים. מה זאת אומרת אורח חיים בריא? איך אפשר גם לוותר על דיאטות וגם להרזות? משהו הריח לי לא טוב…הטלתי ספק בכל מי שאמר לי את זה. הסברתי לעצמי שהם נולדו רזים והם לא יודעים על מה הם מדברים, הם בטח לא מכירים את המאבק היומיומי שאני עוברת ואין להם בכלל זכות דיבור, חשבתי.

אבל אז הגיע המפנה הגדול בחיים שלי. זה קרה בקורס בישול ארעי ונהדר שנרשמתי אליו לגמרי במקרה. במהלכו לא דיברנו על משקל ועל קלוריות, גם לא דיברנו על היקפים או ניקוי רעלים. פשוט למדנו לבשל ולאפות עם חומרי גלם טריים ובריאים. הקורס חשף אותי למאכלים נפלאים ומשובחים שהם גם בריאים (ראו מתכון לעוגיות טחינה בסוף בכתבה). בקורס נחשפתי לעולם שלם של מתכונים חדשים, חומרי גלם רעננים ורעיונות קולינריים מעוררי השראה.

את עוגות השוקולד והקצפת החלפתי בעוגיות טחינה, את ההמבורגרים והשניצלים החלפתי בדגים בתנור ובפשטידות ואת תפוחי האדמה והפסטה החלפתי בירקות וסוגי אורז שונים. החלפתי אך ממש לא ויתרתי על שום דבר לתמיד. אני פשוט אוכלת עוגות קצפת, שניצלים ותפוחי אדמה הרבה פחות מבעבר. אם פעם מאכלים אלו היו הארוחות היומיות שלי, היום הם הפכו לארוחות נדירות יותר. וההבנה הפסיכולוגית הזו, שאני לא מוותרת כליל על הכול כי אם אוכלת אותם במתינות, היא היא שהביאה עבורי את השינוי שאליו ייחלתי כל כך הרבה שנים – להרזות. המסקנה שלי היא אחת, הכול בראש שלנו.

לסיום, אשתף אתכם במתכון לעוגיות טחינה טעימות, נימוחות  והכי חשוב – עוגיות בריאות. הם יכולות בקלות להחליף כל קינוח משמין ולספק לנו מנה גדושה של בריאות בכל ביס וביס.

תכון עוגיות טחינה משגעות / סוגת בשיתוף עם הקונדיטור מיקי שמו
המתכון מיועד לכמות של כ-50 עוגיות.
הרכיבים הדרושים:
320 גרם טחינה גולמית
420 גרם קמח עוגיות
10 גרם אבקת אפיה
200 גרם חמאה – להוציא מהמקרר לפני האפייה שתתרכך
200 גרם סוכר לבן
מעט מלח

לקישוט העוגיות:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

נפו היטב את הקמח.
מכניסים לקערת מיקסר את החמאה, המלח והסוכר ומערבלים עם וו הבצק הייעודית במהירות איטית למשך כ-3 דקות לערך, עד אשר מתקבלת תערובת מאוחדת.
מוסיפים את הטחינה וממשיכים לערבל עד אשר הטחינה מתאחדת עם התערובת.
מוסיפים אבקת אפייה ואת הקמח וממשיכים לערבל, עד אשר מתקבל לנו בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים את הבצק במקרר למשך 30 דקות.
מקמחים משטח עבודה ומוציאים את הבצק מהמקרר.
חוצים את הבצק ל-2 חלקים שווים עד כמה שניתן. יוצרים מהבצק 2 גלילים בקוטר הנע בין 3 ס"מ ל-5 ס"מ.
עוטפים שוב את גלילי הבצק ומניחים אותם במקפיא למשך 60 דקות.
מחממים את התנור לכ-180 מעלות.
מרפדים תבנית אפיה.
פורסים את גלילי הבצק לפרוסות ומניחים אותם על נייר האפייה שבתבנית. העיגולים יהיו בעובי ממוצע של כחצי סנטימטר. אל תשכחו להשאיר מקום לעוגיות לתפוח, השאירו רווח בין עוגיה לעוגיה של סנטימטר אחד לפחות.
אפו את העוגיות בתנור למשך רבע שעה או עד אשר שהעוגיות מזהיבות.
הניחו לעוגיות להתקרר ורק אז זרו עליהן אבקת סוכר לקישוט.

בתאבון!